Ammonium sulfat: Berhati-hati dengan risiko tinggi

Pada 9 Oktober, harga pasaran domestik ammonium sulfat meningkat kepada 580 ~ 640 trilion yuan (t harga, sama di bawah), atau 7% peratus di atas dan sebahagian daripada arah aliran di rantau ini. Inilah sejak September sejak permulaan pusingan berterusan perhimpunan. Hujung rumput pada musim luruh, musim sejuk lagi mula, mula perbezaan dalam industri. Menurut wartawan berita industri kimia China, hari kebangsaan selepas pedagang tertumpu kepada perolehan telah sampai ke penghujungnya, kebanyakan pengeluar dalam keadaan inventori yang rendah. Peningkatan dalam usaha hiliran, pengilang-pengilang yang mengejar niat yang sangat kuat. Veteran berkata dalam hari besar eksport bergantung kepada, boleh mengakibatkan peningkatan ketidakpastian, ditambah pula dengan pemulihan permintaan domestik masih tidak akan memaksa dan pedagang dari faktor-faktor negatif seperti Inventori akan lebih mengambil keuntungan harus berhati-hati pada masa depan tinggi ammonium sulfat. Walau bagaimanapun disebabkan untuk terhad semasa barang-barang yang boleh pasar dilupuskan, tinggi tidak mungkin jatuh secara mendadak, sementara perdagangan jilid tanpa pilihannya, dan tidak akan muncul lagi meningkat mendadak pada bulan Mei.

Eksport lebih besar ketidakpastian meningkatkan pergantungan

Menurut statistik, China Ogos eksport ammonium sulfat kepada 544,400 Tan, meningkat 85.4%, iaitu peningkatan sebanyak 115.2%. Manakala dalam perarakan tentera, dua latar belakang, syarikat-syarikat pengeluaran dan pengeluaran terhad, pengeluaran dan bersepadu dalam September disebabkan bekalan yang ketat, yang dicetuskan pada bulan September yang utama motif perhimpunan ini berterusan.

Menurut seorang peniaga berkata Jiangsu pada bulan September, kebanyakan sumber ke dalam gudang pedagang, dan rancangan di Oktober eksport, eksport dijangka akan melebihi 600,000 tan, lebih daripada 85% daripada jumlah pengeluaran dalam negeri. Sekali rancangan eksport sebagai keadaan yang dijadualkan, untuk bekalan Mata Wang domestik yang akan kekal ketat, yang merupakan satu faktor sokongan utama pasaran akan kekal tinggi.

Walau bagaimanapun, disebabkan oleh jumlah besar eksport keluaran tempatan, apabila perubahan luar cakera atau pelabuhan pengangkutan, permintaan dan lain-lain faktor yang buruk, akan membuat kesan yang besar kepada pasaran domestik, yang lebih menitikberat tentang tinggi dalam industri akan menjadi salah satu daripada sebab-sebab utama. Oleh itu, perhatian yang dibayar kepada pihak ammonium sulfat eksport bulan ini, berhati-hati dengan risiko tinggi.

Pemulihan tidak akan memaksa permintaan domestik yang tinggi terus naik rintangan

Adalah difahamkan bahawa pemulihan industri baja sejak 1 September dengan nilai ditambah cukai, disokong oleh kenaikan kos, pengeluar dan pengedar pada akhir bulan Ogos untuk mengelakkan kos tambahan, di hadapan pesanan aktif harga ammonium sulfat. Kilang baja pada awal September mula tarik petikan, jadi kilang ammonium sulfat September dihantar kebanyakannya pesanan awal. Semasa di bawah pengaruh VAT kompleks, kenaikan pasaran nilai transaksi diunjur, tetapi Pesanan eksport Oktober tuntutan, Syarikat baja harga meningkat selepas single tidak banyak, peniaga-peniaga yang membentuk semangat miskin yang tunggal, pengeluar kapal sedikit tekanan.

Shandong, Anhui dan baja syarikat lain berkata oleh lewat jatuh baja, telah musim sejuk tidak untuk mempengaruhi sekarang beban tidak tinggi. Manakala industri semasa tidak pula mencapai kadar operasi yang dijangkakan, jadi Oktober di pasaran permintaan sokongan agak lemah.

Wartawan lain belajar dari caprolactam perniagaan pada bulan Oktober, dan kapasiti baru di pasaran. Jika meningkat bekalan ammonium sulfat, masa depan terus meningkat akan juga borang satu rintangan tertentu, kemungkinan tinggi dan meruap.

Peniaga-peniaga saham akan lebih memberi tumpuan kepada penghantaran akan menjadi buruk

Para wartawan dari Liaoning, Shandong dan pedagang tempat belajar lain, Saudagar di pelabuhan di hadir peningkatan ketara dalam inventori, terutamanya eksport perintah pada bulan Oktober dan beberapa syarikat baja. Menurut pelan stok, peniaga-peniaga besar pembelian dijangka pada masa ini. Pengeluar pasaran urusniaga berlaku harga tinggi dan peniaga-peniaga yang menolak panjang dan pendek standoff, pasaran domestik juga muncul sepanjang pembezaan.

Sebagai bahagian Shandong, Shanxi mempunyai tanda-tanda kelemahan di pasaran dan dijual di timur laut, dan harga yang kukuh. Terutamanya disebabkan oleh cuaca, musim sejuk masih sedikit masa jauh di Selatan, tiada rancangan pembelian utama, bermula awal di timur laut mempunyai perancangan musim sejuk, membawa kepada perbezaan yang panas dan sejuk dalam pasaran serantau. Tapi port dari situasi inventori, stok ini jika mereka boleh berjaya mengeksport, akan ada sebarang tekanan pada pasaran domestik, manakala eksport yang lemah, sehala menumpukan perhatian penghantaran dari tanah besar mungkin melanda pasaran, menuju ke paras tertinggi pasaran, yang kini adalah punca utama kekurangan perhatian pasaran.

Views: potensi pengurangan tekanan pasaran

Shandong Hong ye kimia nama Jabatan analisis perniagaan Kumpulan: terdiri daripada produk yang caprolactam, hasil sampingan ammonium sulfat loji coking, di mana pengeluaran ammonium sulfat caprolactam memberi tumpuan kepada pengeluaran juga. Terbaru caprolactam pengeluaran peranti baru, kadar operasi keseluruhan kurang daripada 60%. Shandong Haili, gentian kimia Shijiazhuang, Luxi kimia, Shandong Fangming caprolactam kimia ammonium sulfat dihasilkan merangkumi bahagian utama pasaran Utara. Fangming Shijiazhuang, Shandong, harga Luxi bahan kimia dalam 700 ~ 720 (Tan, di bawah yang sama) dikeluarkan Wang Tunai; Kurang kualiti Shandong Haili, harga kilang 670 ~ 700 Yuan. Coking-gred ammonium sulfat 680 ~ 700 kilang di pertengahan September ketinggian sepanjang jalan ke 600 ~ 620 Yuan pada 7 Oktober, gred caprolactam ammonium sulfat yang terbentuk dalam fikiran tekanan pasaran, tekanan aliran hampir tidak dikurangkan.

Enterprise atau harga dikurangkan

Penganalisis Xu Lijuan ammonium sulfat: di bawah pengaruh dasar-dasar cukai, baja musim lebih awal berbanding gandum tahun ini hingga akhir bulan Ogos, September, new deal beberapa, terutamanya untuk penghantaran. Selepas pertengahan September, baja baja tempatan menarik ke dekat dalam kejatuhan, baja dan perusahaan kadar operasi jatuh, pembelian ditumpaskan ammonium sulfat. Walaupun sesetengah peniaga yang menaikkan harga, tetapi permintaan yang lebih rendah tidak akan memaksa, ammonium sulfat pasaran kelemahan lenyap. Sebelum cuti hari kebangsaan, niat untuk operasi hiliran yang lebih rendah, perolehan cahaya. Seksyen inventori dan jelas niat beberapa perusahaan dan Coke jelas, biarkan aktif kapal. Sebelum suasana buruk dipenuhi dengan pasaran ammonium sulfat, kemelesetan merosot disebabkan oleh harga tinggi permintaan. Shandong hualu-hengsheng coking ammonium sulfat harga September 29 20, kami menawarkan 500 Yuan. Pada September 30, kucing hitam yang coking turun 30 yuan, kami menawarkan 550 Yuan. Penghantaran beberapa mewah untuk satu perintah. Pendek jangka pasaran domestik ammonium sulfat atau kurang bernasib baik, dan terdapat beberapa kemungkinan harga.