Ammonium sulfat ke empat Fast-track

Dalam tahun-tahun kebelakangan, ammonium sulfat industri di China semakin pesat membangun. Menurut statistik yang tidak lengkap, pada tahun 2013 dalam industri coking, caprolactam, kuasa jumlah ammonia proses desulfurization dan ammonium sulfat pengeluaran mencecah lebih daripada 6 juta tan, lebih daripada 48% berbanding tahun sebelumnya. Sebagai output semakin berkembang, dan kadar transformasi dan menaik taraf, ammonium sulfat industri kini mempunyai empat ciri-ciri cemerlang, telah memasuki pertumbuhan berkualiti yang cepat, pertumbuhan Keluaran cepat, transfer dari/ke zon cepat, pengedaran saluran "empat".

Peningkatan kualiti

Xinhua belajar daripada Persatuan Industri coking China ammonium sulfat adalah diperolehi terutamanya dari syarikat-syarikat yang coking di China dalam tahun sebelumnya sebelum 2012, 50% peratus daripada jumlah pengeluaran. Agak rendah kualiti produk mereka, sesetengah produk walaupun dengan bau buruk, konsep warna, kandungan dan rendah, membaja, dan mengalami impak eksport. Dan lebih baik gred caprolactam ammonium sulfat untuk dieksport dan mewah aplikasi fokus, dan margin keuntungan dengan produk-produk Coke mempunyai jurang yang luas.

Terjejas oleh ini, coking syarikat-syarikat tempatan untuk memenuhi keperluan pasaran, meningkatkan keamatan penyelidikan dan pembangunan, dan sentiasa meningkatkan tahap teknologi kami. Sekarang Coke perusahaan Shandong, Hebei dan lain-lain dalam teknik, kualiti produk telah meningkat dengan ketara dan eksport mula meningkat. Selain itu, dalam tahun-tahun kebelakangan dengan peningkatan projek caprolactam yang baru, hasil sampingan ammonium sulfat pengeluaran juga telah meningkat dengan ketara.

Pertumbuhan Keluaran yang cepat

Mengikut statistik Persatuan Industri baja bernitrogen China menunjukkan bahawa pada tahun 2009, ammonium sulfat pengeluaran dan kapasiti 3 juta tan, 2.8 juta tan, masing-masing. Pada 2013, keluaran negara lebih daripada 6 juta tan ammonium sulfat, terutamanya daripada coke, caprolactam, kuasa desulphurization ammonia, air sisa kimia industri, hasil meningkat 114% lebih dari 4 tahun, pengeluaran dan jualan telah berkembang dengan pesat.

"Kerana jualan status caprolactam adalah sangat baik, dan kebanyakan import bernilai caprolactam di China beberapa tahun yang lalu, Negeri sokongan bagi memenuhi permintaan domestik, pengeluar akan aktif projek." Pakar industri kepada pemberita.

Pemindahan zon

Wartawan yang dipelajari melalui penyiasatan perusahaan sebelum 2013, menduduki pengeluaran domestik ammonium sulfat 80% Coker, caprolactam dari dua industri utama, terutamanya di Selatan. Dengan kepesatan proses pembangunan Barat Laut China, laut ammonium sulfat untuk memindahkan kecenderungan yang terus meningkat.

Menurut laporan, oleh kerana pengeluaran utama kawasan Afrika Selatan untuk pengeluaran ammonium sulfat kilang bahan mentah, bekalan bahan mentah dan pengangkutan yang lebih mudah, bergantung kepada saiz Nadir bumi kompaun baja dan pengeluaran kawasan, membentuk satu bekalan pengeluaran-jualan (termasuk eksport) rantai panjang.

Pasaran yang cepat

Datang hexigten antarabangsa di Inner Mongolia gas arang batu liabiliti terhad Syarikat ammonium sulfat memperkenalkan Pengurus Jualan Liu Jie, kini telah menyelesaikan atau di bawah pembinaan projek pengeluaran masa hadapan ammonium sulfat adalah besar, kebanyakan projek dengan pengeluaran tahunan sebanyak 400,000 tan atau lebih, diberikan had logistik dan pengangkutan, Syarikat akan menyokong pembinaan saluran pengangkutan kereta api. Output terutamanya di Xinjiang ammonium sulfat tumpuan atau asas pembahagian yang khusus untuk pembangunan, dengan pengangkutan kereta api dan lebuh raya ke Timur China, China tengah dan pelabuhan-pelabuhan untuk bergerak pantas. Lebih dekat kepada perniagaan pelabuhan, bangunan Wap, pengangkutan laut, pola gabungan pengangkutan berkembang, bukan sahaja untuk mengurangkan kos logistik, adalah untuk memahami rentak pantas peredaran logistik Yayasan.