Ammonium sulfat pasaran terus mengukuhkan?

"Dua minggu terakhir, pasaran domestik ammonium sulfat menolak pusingan ledakan harga," Yu wei, penganalisis maklumat, memberitahu pemberita, "Ia juga berdasarkan pasaran jatuh bulan lepas terhadap latar belakang perhimpunan rasional. Peniaga-peniaga dips di bawah inventori dan bahan mentah, perusahaan coke enggan quote di Amerika Latin, Timur jauh, Utara ammonium sulfat pasaran telah meningkat 80 ~ 100 Yuan/Tan, kadar peningkatan telah berhenti. Disebabkan oleh baja barangan pengeluar dan bahan mentah adalah terhad, tetapi pasaran musim sejuk adalah kira-kira untuk memulakan, hanya perlu wujud, kebanyakan ammonium sulfat kilang adalah masih di pasaran Outlook terus melihat, kini didatangkan semangat kekal tinggi. ”


Bekalan terus menurun


Zhanwei berkata gred coking-ammonium sulfat dan keluar caprolactam gred ammonium sulfat ammonium sulfat menghasilkan langit lebih besar. Kini coking Jumlah penawaran pasaran aras ammonium sulfat dalam secara beransur-ansur dikurangkan, kerana tahun ini China ekonomi down tekanan pasaran yang lebih besar, keluli penawaran dan permintaan percanggahan keluli, peningkatan harga jatuh, kerugian kilang-kilang, pengeluaran kilang China bulan lepas lagi, coke memerlukan pengurangan isipadu, harga coke terus jatuh, sekarang banyak bebas coking kilang coke menjajarkan harga jualan jatuh Xia, seterusnya menghadkan Diinsuranskan niat yang dipertingkatkan , coking tahap ammonium sulfat telah terus dikurangkan Mei. Caprolactam di bawah minyak mentah terus jatuh dalam jangka masa terdekat, pengeluar kehilangan sokongan, ditambah pula dengan jualan yang lemah dan bahan mentah, inventori yang tinggi, pengeluar caprolactam kerugian untuk meluaskan lagi peranti mungkin dipaksa untuk menghentikan pengeluaran, gred caprolactam ammonium sulfat pasaran bekalan akan dikurangkan selaras dengannya. Mengetatkan harga domestik yang dibangkitkan, ammonium sulfat adalah masih perbincangan ruang.


Permintaan tidak baik


Pada November 7, pengeluaran baja sebatian fosfat kepekatan tinggi tempatan 16 persidangan diadakan di Xian. Pengeluar baja pra sesi, kebanyakan menunggu akhir persidangan hòu boleh mempunyai dasar yang baik yang diperkenalkan, tetapi menurut di Yu yang memahami maklumat, dari Tempahan pasaran melihat, pasaran baja masih tunggu dan lihat kebanyakannya, menghadapi bahan mentah pasaran di lemah, dan pertanian (000061, unit) harga lebih rendah, dan jualan petani yang sukar, dan penanaman semangat dikurangkan, siri masalah, kelewatan pengeluar baja tidak melaporkan harga musim sejuk, peniaga Xia satu amaran , jadi pengeluar baja di pasaran musim sejuk tahun ini tidak adalah memberangsangkan, pada ammonium sulfat dalam keghairahan perolehan yang sangat menyejukkan.


Pasaran yang berhenti jatuh dan pemulihan dalam masa terdekat, pengeluar menerima lebih positif ammonium sulfat, ammonium sulfat di Hunan, Hubei, Jiangxi kawasan harga meningkat sedikit, tetapi permintaan adalah terhad, sukar untuk mempengaruhi pasaran negara.


Di samping itu, pelabuhan dalam masa terdekat untuk membincangkan miskin baru satu urus niaga yang terhad eksport ammonium sulfat pasaran tarik adalah mustahil.


Kuat pengilang enggan


Zhanwei berkata pada masa ini kebanyakan ammonium sulfat kilang inventori adalah tidak banyak, Cari barang-barang dan bahan mentah aktif pengilang enggan mentaliti yang kuat. Di samping itu, dengan baja sebatian daripada musim sejuk but masih berharap hanya perlu menyokong, pasaran Outlook terus meningkat. Tetapi pedagang semasa perintah tidak terus inventori tidak berguna, jadi pengeluar terus meningkat jumlah perdagangan menurun, dan sebagai kenaikan harga, peniaga akan menonton setiap penghantaran yang tinggi, terus melindungi kedudukan pendek adalah tidak mungkin.


Dari ini dilihat mata, ammonium sulfat pasaran masih mengisi ruang, tetapi di bawah tiada keperluan isipadu, hanya ammonium sulfat harga pasaran disokong oleh permintaan dalam negeri adalah lemah. Kajian kes pasaran Shandong, harga adalah pada 570 ~ Yuan 600/tan. Yu maklumat analisis gelombang ini di the upside pasaran kekal 20 ~ 30 yuan/Tan, jadi seterusnya ammonium sulfat pasaran terus gila, tiada siapa yang membayar anda, lihat kepada vendor penghantaran tinggi setiap masanya.