Business Club: Ammonium sulfat dalam analisis pasaran minggu (2.1-2.5)

Mula-mula, harga

5 Februari ammonium komoditi indeks untuk 49.58, dan rata di atas satu kitaran yang tinggi 106.28 mata (2012-05-24) sebanyak 53.35%, pada 23 Jun 2014 terendah meningkat 36.65 mata kepada 35.28%. (Nota: kitaran sejak 2011-09-01)

Kedua, analisis pasaran

Produk: pada hari Selasa, bersama-sama dengan harga bidaan Hebei, Wilayah Hebei dan Henan, Shanxi dan bahagian-bahagian lain coking coking loji ammonium sulfat harga secara beransur-ansur jatuh, Yuan 20-65/Tan, anda boleh berkata julat harga, Wilayah Inner Mongolia dan Shandong dan Timur Laut China yang masih dikuasai oleh harga yang stabil. Gred caprolactam ammonium sulfat terus menawarkan baik pulih separa perusahaan telah dimulakan. Pada hari Rabu, China Hebei, Shanxi, kawasan-kawasan selatan coking-gred ammonium sulfat dalam pusingan potongan harga setelah pasaran stabil, coking kilang di kawasan mewah harga jatuh sedikit sehingga Shandong. Sebelum stagnasi kemasukan pasaran tunggu dan lihat. Gred caprolactam ammonium sulfat harga penstabilan, sebelum ini sukar untuk berubah-ubah. Ceramah dengan harga eksport China yang berjumlah 104-110 ringgit satu tan FOB, tiada turun naik.

Di: China pasaran asid sulfurik secara amnya, kurang siasatan pasaran, cahaya perdagangan suasana, perolehan pasaran yang terhad, pesanan yang dihantar di dalam kontrak. Kadar operasi keseluruhan asid sulfurik pengeluar 70%, banyak bekalan di pasaran, asid sulfurik harga sebut harga di Semua kawasan, pengeluar utama kapal saja.

Ramalan ketiga, masa depan

Ammonium sulfat produk di penganalisis Perniagaan, kerana Festival Spring yang mendekati, jeda pasaran adalah harga pasaran dijangka stabil penyatuan dalam beberapa hari.