Baja Kristal Granular Ammonium Sulfate 21-0-0 + 23s

Info asas
  • Model NO .: 21-0-0 + 23S

  • Jenis Pelepasan: Pantas

  • Rupa: Granular

  • Klasifikasi: Baki Elemen Trace

  • Jangkitan pada Tanah: Asid Fisiologi

  • Crystal Granular 21-0-0 + 23s: Warna: Kristal Putih

  • Spesifikasi: SGS, boleh dibuat mengikut permintaan anda

  • Kod HS: 31059000

Penerangan Produk
I. PENGENALAN PRODUK
Ammonium sulfate [(NH4) 2SO4, N: 20-21%], adalah serbuk putih, ia akan menjadi kuning pucat atau kelabu untuk produk sampingan atau jika mempunyai perkara asing. Mengandungi nitrogen 20-21%. Fizik stabil. Mengurangkan suhu tinggi (≥280oC). Tiada hygroscopic. Titik hygroscopic kritikal adalah kelembapan relatif 81% (20oC). Larut dalam air. 70g / 100g apabila suhu adalah 0oC. Kesuburan cepat dan stabil.
Kecuali nitrogen, ia mengandungi 23% sulfat sebagai baja sulfat yang penting. Di kawasan tanpa baja sulfat yang digunakan dalam tempoh yang panjang, tanah akan kekurangan sulfat. Baja amonium sulfat boleh menjadi sumber utama untuk membekalkan sulfat tanah.

Ammonium sulfate adalah baja nitrogen fizikal tipikal. SO42- bertindak balas dengan Ca2 + selepas penukaran tanah, membentuk CaSO4 yang tidak larut, yang tidak akan mempengaruhi nilai PH tanah dengan jelas. Tetapi untuk tanah neutral dan asid, produk gabungan sisa SO42- dan H + akan mengurangkan nilai PH tanah, dan mengasalkan tanah. Untuk menggunakan pukal malar, kita sepadan dengan kapur untuk menghapuskan kesan sampingan.

II. MEMOHON DI KURSUS GOLF
Ammonium sulfate biasanya digunakan untuk tanah saline-alkali, untuk menurunkan nilai PH tanah. Ia boleh digunakan dengan pasir bersama-sama selepas campuran yang baik. Irigasi selepas berpakaian. Ia juga boleh membuat penyelesaian dengan 3% dan semburan foliar.

III. WARING
Jauhkan dari bahan alkali (misalnya kapur) atau baja (pupuk Ca-Mg-P) semasa menyimpan atau menterjemah, untuk mengelakkan penguraian dan penyejatan nitrogen. Apabila berpakaian dalam tanah asid, mengikut kuantiti baja dan keasidan tanah, kita perlu melakukan beberapa langkah sebelum berpakaian, seperti liming dan sebagainya.