Hitam Panyu bengkel Sodium Polysulfide Ammonium sulfat daging lembu daripada pemprosesan Hoof lembu

Ammonium sulfida sodium unhairing Berendam peroksida pelunturan perisa tambahan untuk gerai pasar daging yang telah dimasak

Panyu, seseorang pekerja yang hitam hati nurani mengutuk berita kepada pemberita sebelum bengkel; undang-undang penguatkuasaan pihak berkuasa mendapati diharamkan dan merampas beratus-ratus kilogram makanan

Makanan yang mudah dimasak hidangan babi telinga, trotters, lembu, tendon lembu, adalah apa ramai ahli masyarakat baik, tetapi di sebalik rendam ini lazat, melalui bahan-bahan kimia yang toksik, Adakah anda berani untuk menikmati? Bengkel kereta api bawah tanah hitam di Panyu, kerja seseorang pekerja untuk kebocoran Daftar harian yang baru, baru-baru mendedahkan proses hidangan sejuk HIV. Beliau berkata bahawa, mulai tahun 2008, sejumlah besar aliran hidangan sejuk HIV ke pasaran daging Panyu jenis ini. Semasa dalam perjalanan tanpa pemberian tahu Lawatan ke beberapa pembelian tempatan, rawak pemimpin selesai hidangan, telah mengesan sulfides maut.

Malam sebelum malam tadi pada 11 o'clock, kualiti penyeliaan, Wei Jian, industri bandar Guangzhou dan penguatkuasaan undang-undang bersama perdagangan dan Jabatan ketenteraman awam, mengambil tindakan penguatkuasaan di dalam workshop ini hitam, terperangkap Berendam dalam cecair yang tidak diketahui dalam telinga, kaki babi dan lain-lain beratus-ratus kilogram, dan bahan kimia toksik, tetapi orang yang terlibat telah telah ditemui. Pada masa ini, bersama undang-undang penguatkuasaan pihak berkuasa untuk siasatan lanjut dalam kejadian itu.

1, memecahkan buih tiga-kimia tender dan lazat

Budak Hai bekerja di Guangzhou tahun (bukan nama sebenarnya), shiqiao, Daerah Panyu, terletak di Timur Tengah dan persimpangan, selama lebih dari 10 m dari kerja jejambat jalan Panyu daging yang bawah tanah hitam bengkel pemprosesan. Menonton telinga boss yang dibeli, babi daging, selepas jalan bahan kimia toksik selepas Berendam, kemudiannya dihantar ke pasaran daging oleh gerai harga tinggi, akhirnya pergi ke Meja rakyat.

"Hati nurani, anda tidak mahu ini tercemar sayur-sayuran dan lain-lain." Hai berkata walaupun beliau meletak jawatan dari kerja-kerja bengkel hitam, tetapi masih memilih untuk kebocoran kepada pihak media. Untuk menunjukkan proses membuat makanan dimasak toksik mengerikan, Hai dibawa khas dari bengkel hitam sekumpulan bahan kimia toksik.

"Dengan air menggunakan natrium sulfida, Semua bulu pada daging mati." Hai berkata, beberapa serbuk hitam daripada natrium sulfida, dan membubarkan hanya satu pertiga meletakkan dalam baldi air, dikacau secara tiba-tiba bau yang pedas tercekik batuk yang dikeluarkan. Seterusnya, Hai yang mempunyai tiga lembu hitam, berbulu telinga, direndam dalam natrium sulfida penyelesaian selepas satu tempoh masa, Hai yang memakai Kasut but getah menjadi satu langkah pada setem, "(NAS) adalah asas yang kuat, melembutkan rambut, melangkah keluar."

Selepas tiga membawa penyingkiran rambut, dan diletakkan dalam satu Bau sangat pedas ammonium sulfat penyelesaian Berendam. "Kesan ammonium adalah bahawa mengetatkan folikel rambut pada daging, daging menjadi licin." Hai berkata bahawa operasi terakhir adalah peneraju dalam industri-gred hidrogen peroksida (yang dikenali sebagai hidrogen peroksida) Berendam mempunyai kesan kuat pelunturan hidrogen peroksida sebagai agen pengoksida yang tinggi kuat.

Selepas kira-kira sejam di sejumlah tiga bahan kimia, pemimpin kotor sebanyak 3 kali sahaja untuk menjadi reborn, kemudian menjadi putih dan licin, dimasak gerai-gerai makanan yang berperisa, dimasak yang boleh dihantar ke pasaran daging untuk dijual.

2, Buatlah tanpa pemberian tahu Lawatan ke bengkel hitam yang tersembunyi di sebuah ladang ternakan di dalam

Melalui titik lautan, 29 Ogos pada jam 6 petang, wartawan di lokasi penyiasatan mendapati bengkel hitam ini tersembunyi di ladang lembu, lembu najis sekitar bengkel hitam melimpah, berbau busuk. Bengkel hitam sebanyak empat operasi, selain daripada sebuah bilik dengan dua wanita di luar di mulut lembu mutilasi, dan operasi-operasi lain akan dikunci. Wartawan datang ke bengkel hitam kurang dari seminit kemudian, monitor lelaki 3 muncul sidang akhbar, wartawan terpaksa mencari alasan untuk meninggalkan.

Hai berkata bahawa ia adalah satu industri yang menguntungkan, pemimpin dalam kos hanya dua Yuan, selepas rawatan kimia boleh dijual untuk enam atau tujuh satu, sekali halogen boleh menjadi boleh jual bagi harga tinggi melebihi 10 paun. "Jadi mereka sangat berhati-hati, lihat akan datang pemeriksaan balas itu perogol yang tidak dikenali." Hai berkata bahawa bengkel hitam ini mula di lapan atau sembilan jam setiap malam, knock off awal pagi ini, hari Niu eh, babi kaki, membuat lebih daripada 300 kilogram produk beracun, mempunyai lebih daripada 1000 Yuan pendapatan setiap hari. Mulai 2008, sejumlah besar hitam Panyu, bengkel diproses aliran produk ke pasaran daging yang lebih banyak.

3, deli pemimpin ujian dikesan sulfur dioksida

Seterusnya, wartawan ini pergi ke Zhong Cun, Panyu, Qing beliau pasaran daging, seperti makanan yang telah dimasak gerai secara rawak dibeli beberapa lembu makanan yang telah dimasak. Diperiksa oleh lautan, pemimpin dalam pemprosesan kaedah dan cara beliau menunjukkan sebagai seorang noir. Untuk mengesahkan pandangan Hai, seorang wartawan dengan pemimpin pemimpin yang dibeli Hai dihasilkan datang ke Jabatan selatan China Universiti Teknologi Makanan ujian dan mendapati bahawa dua pemimpin dijumpai dalam jumlah yang sama daripada sisa-sisa sulfur dioksida. Pemeriksa berkata sulfur dioksida di dalam perut ke bentuk hidrogen sulfida, dan hidrogen sulfida merupakan neurotoxin kuat, maut.

4, menyiasat bahan 27 Rendam dalam penyelesaian kimia

Malam tadi pada 10 o'clock, Hai selepas laporan kepada Jabatan-Jabatan Kerajaan yang berkaitan, Daftar wartawan bersama Biro Guangzhou kualiti dan penyeliaan teknikal, pentadbiran, perdagangan dan industri, jalan-jalan tempatan dan polis datang ke bengkel hitam, tetapi kini dikunci pintu beberapa tindakan dan aktiviti-aktiviti yang tidak pernah melalui pintu sana.

11 malam tarikh: 10, undang-undang bersama anggota Penguatkuasa diluluskan, selepas memaksa terbuka pintu masuk di tempat kejadian, mendapati rumah itu meninggalkannya, tetapi bau busuk kerana terlalu yang melanda. Disusun di rumah selama lebih daripada 20 Tong plastik biru untuk industri kimia, di mana Tong besar 20 mempunyai beberapa lembu dan babi telinga, hooves, tendon dan bahan-bahan lain dalam penyelesaian kimia Berendam dalam telus, beberapa bahan-bahan yang telah gelap dan busuk dan telah menarik banyak lalat. Juga mempunyai beberapa kegunaan ditinggalkan di tempat kejadian, dikenal pasti sebagai 27.5% daripada gred teknikal hidrogen peroksida penyelesaian dan serbuk ammonium sulfat.

Lebih daripada 10 minit kemudian, pegawai penguatkuasa undang-undang mendapati sebuah bilik operasi bersandiwara sebagai sebuah bilik asrama, merampas lebih daripada 7 Tong menyerap bahan-bahan, serta 50 kg dan 100 kg buah-ammonium sulfat dengan serbuk sodium sulfida. Sawan sulfida natrium dan ammonium sulfat pada selubung, saw wartawan ini telah ditandakan dengan jelas dengan amaran "dilarang makanan".

"Mereka beroperasi tanpa lesen, boleh dikategorikan sebagai jerumun bawah tanah hitam, tetapi bahan-bahan tersebut adalah toksik, juga keperluan melanjutkan peperiksaan." Perbandaran Biro kualiti dan penyeliaan teknikal, penguatkuasaan satu undang-undang rasmi berkata, kerana orang-orang berkenaan yang terlibat telah hilang, untuk menyiasat lebih lanjut kes yang lebih sukar. Pada kira-kira 2 jam semalam, undang-undang Pegawai Penguatkuasa terbongkar bahan-bahan dengan air yang seberat kira-kira dua Tan, bahan-bahan, berat bersih sehingga beratus-ratus kilogram, kecuali sampel untuk ujian, tetapi bahan-bahan lain akan menumpukan kepada penjualan yang tidak merbahaya.

Lawatan pasaran

Pemilik gerai individu yang belajarnya murah makanan yang telah dimasak

Baru Daftar berita semalam, wartawan yang dilawati mempunyai, Daerah Tianhe, Tong Xia dan Dong Pu, dan Kampung Batu jenama, dan ahli Kampung dan jalan sukan daging besar beberapa pasaran mendapati, setiap pasaran daging rumah akan mempunyai satu dua telinga babi utama lembu telah dijual, dan hoof, masak makanan dokumen mulut, walaupun kebanyakan gerai akan berkata ini bahan makanan adalah dari kilang bersama daging formal , tetapi juga telah gerai individu mengaku dibeli Yu peribadi jalan manusia, kerana daging peribadi street harga akan rendah sesetengah.

"(Bahan-bahan ini) apabila barangan juga diuruskan, seperti pengilang lakukan, kami tidak tahu tentang." Tong daging pasar borong di bawah seorang pemilik gerai makanan yang telah dimasak berkata, beliau menjaringkan lebih daripada 20 setiap hari lebih rebus telinga sendiri lembu dan babi, dijual dengan baik, tiga atau empat jam pada waktu petang sebelum mereka menjual.