Zhanglong yang mengandungi Persulfate Ammonium pada kebocoran tayar treler berkelajuan tinggi yang disebabkan oleh kecederaan serius

3:30, tergantung kepada kelajuan zhanglong arah Zhangzhou, kira-kira 2 kilometer dari import Nanjing Toyota, belakang tayar yang meletup. Memandu melebihi 20 meter, belakang keluar dari Neraka. Treler pergi jauh seketika sebelum datang ke terhenti. Pada masa ini, 12 tayar dan tayar ganti kereta pecah ke dalam lidah-lidah api. Ammonium persulfate oleh suhu tinggi penguraian cepat Grill, membentuk campuran asid kuat, bocor keluar. Kemalangan, 1 barefoot melarikan diri sedang dibakar.

28 Februari, 3:35 am, Wilayah zhanglong Nanjing berkelajuan tinggi tayar treler kebakaran, kereta 25 Tan ammonium persulfate oleh suhu tinggi Grill penguraian, bocor, melepaskan jumlah besar gas pedas. Perkhidmatan Bomba tempatan, Polis trafik yang berkelajuan tinggi, lebuh raya Jabatan dengan segera, menghapuskan bahaya kerja sehingga 8 jam. Kemalangan, produk berbahaya penguraian 1 telah dibakar, telah dihantar ke 175 hospital untuk rawatan.

13 tayar pecah ke dalam lidah-lidah api

Pada waktu tengahari semalam, pemandu treler Qiu Zhenhuai berkata, rakan-rakan yang terjadi Qiu Shuizeng, nasib lebih buruk, "jika dia mendapat kasutnya akan menarik." Tengah malam, tiga lelaki Ming dan Qing Qiu Zhenhuai dan rakan senegara Qiu Shuizeng treler membawa 25 Tan ammonium sulfat dari rumah ke Xiamen. 3:30, tergantung kepada kelajuan zhanglong arah Zhangzhou, kira-kira 2 kilometer dari import Nanjing Toyota, belakang tayar yang meletup.

"Rang, kereta dibakar tidak lama lagi." Qiu Zhenhuai berkata, tidak memberi perhatian, tetapi ia membuka lebih daripada 20 meter, belakang daripada kebakaran. Dengan serta-merta berhenti sebab belakang tailgate, Trailer, memandu jauh seketika sebelum datang ke terhenti. Pada masa ini, tayar belakang 12 dan ganti tayar pecah ke dalam lidah-lidah api. Ammonium persulfate oleh suhu tinggi Grill penguraian cepat, bentuk campuran asid kuat, bocor, aliran ke hadapan.

1 orang melarikan diri terbakar barefoot

Malam yang gelap, dua orang dalam treler tidak menyedari bahaya yang terletak berhampiran. Qiu Zhenhuai pandangan pertama, dikenali sebagai Qiu Shuizeng mulakan untuk melarikan diri. Tapi penduduk kampung yang menjerit sehingga pada kedua belah kaki, kemudian jatuh. Kejatuhan ini, kaki, tangan, peha penguraian asid kuat produk yang terbakar di jalan raya. Qiu Zhenhuai memilih rakan-rakan, berlari lebih 10 meter sebelum ia berhenti.

Mula-mula tiba di Zhangzhou dari Briged Polis trafik berkelajuan tinggi polis mendapati Qiu Shuizeng yang cedera, segera dirawat di hospital tempatan. Nanjing tetapi doktor hospital hodoh mendapati bahawa kecederaan Qiu ini adalah sangat serius. Polis dan doktor cepat dihantar Qiu Shuizeng ke 175 hospital untuk rawatan. Pemberita belajar yang cedera Qiu Shuizeng umum 20% dengan terbakar yang teruk, terutamanya di anggota badan dan punggung, pada masa ini terdapat tidak mengancam nyawa, tetapi ianya masih di unit rawatan rapi untuk rawatan.

Ahli bomba 8 jam keluarkan bahaya

Setelah menerima penggera, Nanjing Bomba Kapten Zou Xuefu kadar 3 peralatan, 18 Tentera mula-mula tiba. Menurut Xuefu Zou diperkenalkan, mereka tiba, tayar treler ekor-8 masih menulis, ialah ammonium persulfate oleh nyalaan terbuka Grill, cepat rehat turun ke dalam sebatian kimia, meliputi hampir 50 meter tinggi kelajuan jalan, dipenuhi dengan bau pedas adalah asid yang kuat.

3:40, Zhangzhou bandar Bomba memulakan prosedur kecemasan cross-serantau, penjadualan secara langsung di bawah rahsia fire-Fighting ' Skuadron peralatan 2, 12 tentera keluar untuk bantuan kecemasan. Ketua Balai Bomba, geng Zeng mendahului pasukan yang bergegas ke tempat kejadian bahaya keluarkan perintah perintah ever-present.

Pada kira-kira 5 jam pada waktu pagi, kebakaran adalah benar-benar dihapuskan. Bomba dari air, kepada kejutan, mencairkan penguraian kimia tanah untuk mengelakkan hakisan permukaan. Pada kira-kira 10 jam pada waktu pagi, asas kecemasan. 11:30, kemalangan kenderaan telah ditunda dari sini, Jalan lalulintas kenderaan biasa. Punca kemalangan itu sedang disiasat. (Tenggara network)